Kaj je IDPA?

Zgodba:

IDPA je uporaba praktične opreme, vključno s strelivom s polnim nabojem, za reševanje simuliranih scenarijev samoobrambe v resničnem svetu z uporabo praktičnih pištol in kovčkov, ki so primerni za samoobrambo. Glavni cilj je preizkusiti spretnosti in sposobnosti posameznika.

ORGANIZACIJA:

Mednarodno združenje za obrambno pištolo (IDPA) je vodilni organ strelskega športa, ki simulira scenarije samoobrambe in srečanja v resničnem življenju. Ustanovljeno je bilo leta 1996 kot odgovor na želje strelcev po vsem svetu. Organizacija se zdaj ponaša z več kot 25.000 člani, vključno s člani v 70 tujih državah.

IDPA ponuja vznemirljiv forum za praktične strelce, v katerem so predpisani resnično praktična oprema, tehnike in potek streljanja. Pred začetkom IDPA ni bilo prostora za tekmovanje z običajnimi službenimi pištolami. Ni bilo strelskih športov, v katerih bi lahko bil vaš prikrito nosilni kovček hkrati tudi kovček za tekmo, ne da bi bili pri tem prikrajšani.

Ko pridete na tekmo IDPA, lahko ne samo uporabljate svojo službeno opremo/CCW, ampak ste z njo lahko popolnoma konkurenčni! Drugi strelski športi so postali tekmovalni, IDPA pa ne.

Če vas zanima uporaba resnično praktičnih pištol za reševanje zahtevnih in vznemirljivih problemov obrambnega streljanja, potem je IDPA šport za vas.

Preberite več o tem, zakaj je IDPA odlična, od pravil za trening praktičnih veščin, raznolikosti tekem, širokega nabora tekmovalcev in vedno večje skupnosti.

ZAKAJ ŠE EN STRELSKI ŠPORT?

Pred ustanovitvijo IDPA ni bilo prostora za tekmovanje in izpopolnjevanje spretnosti z opremo, namenjeno in primerno za samoobrambo.